Xtreme Fit Sverige Xtreme Fit Sverige


Vad är Xtremefit?

Xtremefit erbjuder funktionell träning utomhus och inomhus med miltärtema.

Innebörden av funktionell träning är att man arbetar med flera muskelgrupper samtidigt för att förbättra balans, smidighet, styrka, samt koordinationsförmåga, till skillnad från styrketräning där man isolerar träningen mot en specifik muskel för att öka muskelvolymen.

I vår träning använder vi oss av basövningar som utförs inom det militära och genom att hålla en hög disciplin i vårt sätt att träna får deltagarna mer ork och push i träningen.

Forskning visar att utomhusträning gör oss gladare och ger oss mer positiv energi än träning inomhus, vilket vi har tagit fasta vid. Vi utför därför vår träning i huvudsak utomhus (med undantag från vinterhalvåret) eftersom vi tror att ökad träningsglädje också maximerar deltagarens prestationsförmåga och ger bättre resultat.

Xtremefit passar alla typer av människor oavsett om du söker viktnedgång/viktökning, att bli starkare, mer explosiv eller bara ett sätt att underhålla kroppen med bra träning. Det är också ett mycket bra komplement till de som redan tränar regelbundet eller söker variation i sin träning.


Varför Xtremefit?

Vi har samlat Sveriges bästa personliga tränare med lång erfarenhet inom träning, militära övningar, hälsa och kost.

Vi är väldigt noga med att våra instruktörer hela tiden hålls uppdaterade med den senaste informationen inom funktionell träning vilket kontinuerligt ökar kompetensnivån, levererar träning med högsta kvalitet och gör att vi på Xtremefit är i fronten av Boot Camp och Army-inspirerad träning!


Xtremefit Boot Camp Upplägg

  • Boot campen pågår i 6 veckor
    Varje vecka kör grupperna 3 pass (vanligtvis måndagar, onsdagar och torsdagar)
  • Varje pass är 1 h långt
     
  • Varje träningstillfälle inleds med Xtremefits särskilda uppvärmning under 25-35 minuter. Uppvärmningen består av basövningar som löpning, armhävningar, situps, rygglyft, upphopp, plankan och jägarvila. 
  • Efter att uppvärmningen är utförd så får är det dags för en fysdel som varje enskild instruktör får bygga upp efter gruppens nivå och förmåga.


- Vecka 1-2: genomgång och grundövningar visas kombinerat med övningar som byggs på vartefter.

- Vecka 3-4: Grundövningarna blir mer avancerade. Väskor och material kan tas in i träningen.

- Vecka 5-6: uppvärmningen sker i backe och grundövningarna avanceras ytterligare. Intensitet och tempo är genomgående betydligt högre.

 

VARMT VÄLKOMNA!
/XTREMEFIT